ІНГО бере участь у новому проєкті страхування майна підприємств від воєнних ризиків

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд Пока что нет оценок, голосуйте!
11 квітня 2024 р. стартував новий проєкт страхування майна підприємств від воєнних ризиків, розроблений у співпраці з Райффайзен Банком, світовою компанією з надання професійних послуг Аон й провідними українськими страховими компаніями ІНГО, ARX та Універсальна.

Завдяки проєкту український бізнес може на вигідних умовах застрахувати нерухомість, обладнання та товари в обороті від наслідків воєнних дій. Це дозволить підприємствам мінімізувати ризики інвестиційних проектів, залучити додаткове фінансування та зменшити ризики, пов’язані з втратою або пошкодженням майна через військові дії.

Страхові компанії, що беруть участь в проєкті, надаватимуть покриття для об’єктів, які банк зможе брати у заставу при наданні кредитного фінансування. Скористатися пропозицією страхування воєнних ризиків можуть компанії як малого, так і великого бізнесів, звернувшись до банку або до компанії Аон.

Протягом року учасники проєкту планують сформувати страховий портфель на суму близько 1 млрд грн у галузях видобутку та переробки, ритейлу, фармацевтики, агро та енергопаливній сфері.

«Сьогодні практично для всіх підприємців є актуальним страхування воєнних ризиків, незалежно від сфери діяльності», – зазначив голова правління страхової компанії ІНГО Ігор Гордієнко. – «І якщо у 2022 році чи навіть у першій половині 2023 року будь-який захист бізнесу від війни здавався неможливим, то сьогодні завдяки спільним зусиллям ми плануємо надавати покриття у масовому масштабі».

Ігор Гордієнко висловив вдячність всім партнерам за активну участь в проєкті, USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» за надану технічну експертизу, та особливо компанії Аон за допомогу в створенні спільного продукту та синхронізації умов страховиків.

«Для українського бізнесу інструмент зі страхування від воєнних ризиків є довгоочікуваним з огляду на третій рік війни. І Райф як найбільший іноземний кредитор української економіки першим на ринку запроваджує такий інструмент. Разом із нашими страховими партнерами ми робимо свій внесок у зміцнення економіки України, – зазначив голова правління Райффайзен Банку Олександр Писарук. – Аон також привнесе експертизу роботи на глобальному ринку в тому числі в країнах, де триває війна. Сподіваємося, наша співпраця надихне й інші міжнародні компанії сміливіше інвестувати в Україну, дасть більше впевненості у завтрашньому дні місцевим компаніям, розширить їм доступ до фінансування, і незабаром на ринку стане більше подібних продуктів. Все це сприятиме відновленню економіки України вже зараз».

У рамках презентації нового продукту представники Райффайзен Банку, страхових компаній ІНГО, ARX, Універсальна та Аон урочисто підписали меморандум щодо співпраці за напрямком страхування від воєнних ризиків. Угода є відкритою для приєднання інших страхових компаній після відповідної акредитації банком та страховим брокером.

Комментарии