Європейська комісія схвалила угоду вартістю $2,5 млрд між Liberty Seguros та Generali

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Європейська комісія схвалила відповідно до Регламенту ЄС про злиття придбання одноосібного контролю над компанією Liberty Seguros в Іспанії компанією Assicurazioni Generali SpA (Generali) з Італії.

«Комісія дійшла висновку, що угода, про яку було оголошено, не викликає побоювань щодо конкуренції, враховуючи обмежений вплив на конкуренцію на ринках, де активні компанії, і той факт, що компанії продовжуватимуть стикатися з конкуренцією з боку кількох сильних конкурентів» , – йдеться у заяві Європейської комісії.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що страхова компанія Liberty Mutual та італійська Generali домовилися про угоду, згідно з якою іспанський підрозділ Liberty переходить у власність Generali.

Страховий бізнес Liberty Seguros, окрім головного офісу в Мадриді, включає підрозділи в Ірландії, Північній Ірландії та Португалії. Вартість операції становитиме $2,5 млрд з урахуванням коригувань при закритті.

Liberty Seguros є найбільшим підрозділом Liberty Mutual за межами США. Сукупний обсяг преміального доходу у 2022 році становив 1,2 млрд євро. У Liberty Seguros працюють понад 1,7 тисячі співробітників.

Коментарі