Європейські фінансові регулятори визнають існуючу практику «зеленого відмивання»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Три європейські фінансові регулятори – European Banking Authority (EBA), European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA) та European Securities and Markets Authority (ESMA) – представили звіти про практику «зеленого відмивання» у сфері фінансових послуг.

У цих звітах підтверджується, що заяви, декларації, дії або повідомлення компаній фінансового сектора щодо сталого розвитку здебільшого не відображають основний профіль стійкості організації, фінансового продукту або фінансової послуги. Такі дії можуть вводити в оману як споживачів фінансових послуг, так і інвесторів або інших учасників ринку.

Як з’ясував інтернет ресурс УкрСтрахування зі звіту страхового регулятора EIOPA, страхові та пенсійні компанії, декларуючи екологічно чисті бізнес-моделі, «помилково зображують себе та/або свої продукти як стійкіші, ніж вони є насправді».

Для боротьби з цим ризиком EIOPA пропонує страховикам використовувати точні формулювання, які справедливо відображають профіль постачальника та його продукту. Крім цього, заяви про стійкий розвиток мають бути підкріплені чіткими аргументами та мають бути доступні цільовим заінтересованим сторонам.

Коментарі