Європейські регулятори пропонують план заходів щодо скорочення страхового розриву ризику природних катастроф

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Європейське управління зі страхування та професійних пенсій (EIOPA) та Європейський центральний банк (ЄЦБ) сьогодні опублікували свій план щодо скорочення страхового розриву ризику природних катастроф та шкоди від зміни клімату.

Згідно з документом, який має пройти обговорення, вирішенню глобальної проблеми зміни клімату та підвищення захисту від природних катастроф може сприяти випуск спеціальних страхових облігацій та створення державно-приватного партнерства у сфері страхування.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що зараз у країнах Європейського Союзу застраховано близько 25% усіх збитків від кліматичних катастроф, а в деяких країнах цей показник нижчий за 5%. Автори документа наголошують, що «багато людей недооцінюють збитки, пов’язані зі зміною клімату. Деякі також ухиляються від страхування, воліючи покладатися на державну підтримку».

Після публічного обговорення EIOPA та ЄЦБ зберуть відгуки про варіанти політики, а також проаналізують їх на семінарі з регулюючими органами, політиками, страховиками та вченими 22 травня 2023 року.

Коментарі