Європейські страховики готуються до проведення першого кліматичного стрес-тесту

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Європейська Комісія звернулася до профільних відомств із проханням розпочати підготовку до проведення стрес-тестування, щоб оцінити готовність фінансового сектору до вирішення кліматичних проблем.

Як з’ясував інтернет-ресурс УкрСтрахування, у проведенні стрес-тестування вперше візьмуть участь компанії страхового сектору. Згідно з заявою європейського страхового регулятора EIOPA, тест, який буде опублікований у першому кварталі 2025 року, слідує за аналогічним тестом 2022 року, під час якого банки зіткнулися зі сценаріями, які були набагато м’якшими, ніж побоювалися багато хто в галузі.

Європейське банківське управління, Європейське управління зі страхування та професійних пенсій та Європейське управління з цінних паперів та ринків повинні будуть підготувати відповідні сценарії для проведення тесту.

Торік банки, що брали участь у стрес-тестуванні, мали оцінити, як такі події, як повені, вплинуть на вартість іпотечних кредитів або наскільки великим ударом вони зіткнуться, якщо корпоративні клієнти оголосять дефолт після стрибка цін на вуглець.

Коментарі