У 2024 році відбудуться 65 виборів, це посилює попит на страхування політичних ризиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одна з провідних спеціалізованих перестрахувальних компаній Chaucer випустила звіт, присвячений зростанню політичних ризиків у 2024 році.

Згідно з Chaucer, ціла низка майбутніх електоральних циклів по всьому світу «викликає стурбованість щодо потенційних політичних потрясінь і створює підвищений попит на страхування політичних ризиків».

Як з’ясував інтернет ресурс УкрСтрахування зі звіту Chaucer, у 2024 році заплановано проведення 65 виборів проти 55 у 2023 році. Приріст цього кількісного показника становитиме 18%. Сукупний ВВП країн, де відбудуться вибори, становить $44,6 трлн. або 44% від глобального ВВП.

У 2023 році ці показники були набагато нижчими: $12,6 трлн. сукупний ВВП або 12,4% глобального ВВП.

Аналітики Chaucer очікують зростання попиту на страхування ризику суспільних заворушень, ризику розірвання контрактів у державному секторі або відмови від відповідальності, а також ризику дефолту країни за боргами після виборів.

«Навіть політично стабільні країни, такі як США, можуть зіткнутися з політичним насильством, пов’язаним із виборами, про що свідчать події на Капітолійському пагорбі після президентських виборів 2020 року», – йдеться у звіті.

За словами аналітика Chaucer, «несподівана перемога на виборах чи радикальна зміна політики можуть спричинити шок на ринку облігацій країни, ризикуючи змінити відсоткові ставки та переоцінити валюту».

Коментарі