Акції державної страхової корпорації Індії продовжують падати у ціні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Вартість акцій державної страхової корпорації Індії LIC знизилася на 40% з моменту проведення лістингу у травні минулого року. Цей результат є найгіршим в Індії серед компаній, акції яких торгуються на біржі.

Інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про те, що найбільше в Індії IPO страхової корпорації LIC залучило $2,7 млрд у результаті продажу 3,5% акцій страховика. Це лише третина від заявлених планів уряду Індії, анонсованих наприкінці минулого року. Першого дня торгів акції впала на 5%, через 6 місяців після проведення лістингу вартість акцій LIC впала на 35%.

Нагадаємо, щоб повернути високі котирування і, відповідно, відновити довіру своїх акціонерів LIC планувала перевести 1,8 трлн індійських рупій ($21,83 млрд) до фонду акціонерів для виплати дивідендів або випуску бонусних акцій.

Крім цього, LIC намагається скоротити свої боргові та акціонерні зобов’язання в компаніях, які підтримуються одними і тими ж засновниками. Зокрема, LIC намагається обмежити ризики через Adani Enterprises, акції якої обвалилися після публікації розслідування Hindenburg Research.

Коментарі