Акції та прибуток державного страховика Індії LIC стрімко зросли

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Вартість акцій державної страхової корпорації Індії LIC (Life Insurance Corp) зросла на 9% після повідомлень про «багатократний стрибок прибутку». За даними біржових аналітиків, акції LIC зросли до 682 фунтів за одну акцію, тим самим продемонструвавши «кращий внутрішньоденний процентний приріст з моменту лістингу в травні».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що станом на 1 жовтня чистий прибуток LIC склав 159 млрд рупій проти 4,34 млрд рупій роком раніше. Це сталося завдяки зростанню преміального доходу, високих інвестиційних результатів та зміні політики компанії щодо дистрибуції.

Нагадаємо, у травні 2022 року після завершення IPO акції державної корпорації страхування життя Індії (Life Insurance Corp., LIC) у перший день торгів продемонстрували зниження котирувань на 5% через погіршення настроїв через нещодавню волатильність ринку.

Через місяць після IPO ринкова вартість державної страхової корпорації LIC знизилася на 29% з моменту біржового дебюту, «оскільки зростання відсоткових ставок та рівень інфляції в усьому світі негативно позначилися на попиті, а фондовий ринок Індії зіткнувся з безпрецедентним тиском з боку іноземних інвесторів».

Коментарі