Активи ризикових страховиків зросли на 3%, у страховиків життя – на 4%: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Незважаючи на скорочення кількості небанківських фінансових установ, обсяг активів учасників небанківського фінансового ринку збільшився на 11,9% порівняно з третім кварталом минулого року.

Про це повідомляє Національний банк України у черговому Огляді небанківського фінансового сектору за третій квартал 2023 року.

Інтернет ресурсу Укрстрахування зі звіту НБУ відомо, що сукупний обсяг активів ризикових страховиків збільшився на 3%, у компаній зі страхування життя – на 4%.

Преміальний дохід компаній із сектора ризикового страхування у звітному періоді зріс на 18% порівняно з аналогічним періодом 2022 року, у страховиків життя преміальний дохід у річному обчисленні збільшився на 7%. Прибуток ризикових страховиків за 9 місяців з початку року склав 1,8 млрд грн, у страховиків життя зафіксовано збитки. У звітному кварталі серед тих, хто порушив один і більше нормативів – 13 страховиків.

«Деякі виклики для страховиків – нові вимоги до капіталу та розрахунку прийнятних активів, які вводяться з початку 2024 року», – зазначили в НБУ.

Коментарі