Альянс страховиків Net-Zero без зобов’язань щодо скорочення СО2 перетвориться на «порожню оболонку»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Альянс страховиків Net-Zero стане «ще однією галузевою переговорною та порожньою оболонкою». Так прокоментували учасники неурядових екологічних організацій Insure Our Future пропозицію Альянсу Net-Zero не вимагати від своїх членів встановлювати та публікувати цілі щодо скорочення своїх застрахованих викидів парникових газів.

«На жаль, UNEP поступається лобі прихильників викопного палива і скасовує останню матеріальну вимогу, яку мають виконувати члени NZIA. Це перетворює Альянс на порожню оболонку і відчиняє двері для подальшого «зеленого відмивання» з боку страхової галузі», – заявив Пітер Босхард, координатор Insure Our Future.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Альянс страховиків Net-Zero (NZIA) має намір послабити правила, щоб стабілізувати внутрішню обстановку, уникнути подальшого скорочення чисельності NZIA і спробувати «створити умови» для повернення учасників, що вибули. На сьогоднішній день у NZIA складається 12 учасників у порівнянні з піковим числом у 30 компаній.

Вихід страховиків Альянсу розпочався після листа колективу генеральних прокурорів-республіканців (RAGA), у якому висловлюється «занепокоєння щодо законності їхніх зобов’язань співпрацювати з іншими страховиками та власниками активів, щоб сприяти активному клімату».

Коментарі