Аналітики Allianz підрахували реальний приріст глобальної страхової галузі за 2023 рік

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Глобальна страхова галузь продемонструвала найвищий приріст за період із 2006 року, збільшившись у 2023 році на 7,5%.

Усього страховики у всьому світі зібрали 6,2 трлн євро преміального доходу, у тому числі зі страхування життя 2,6 трлн євро, страхування P&C 2,2 трлн євро та 1,4 трлн євро в секторі страхування здоров’я.

Водночас автори звіту вказують на те, що дані результати слід розглядати з урахуванням інфляції. «У реальному вираженні картина стає менш вражаючою. Реальні премії практично стагнували, збільшившись лише на 0,7% із 2020 року», – йдеться у звіті.

Відновлення сегмента страхування життя, який у 2022 році зріс лише на 3,1%, здебільшого зумовлено Азією (+14,9%), найбільшим у світі ринком страхування життя, на частку якого припадає 39%. У секторі P&C Північна Америка (+7,1%) залишається найбільшим ринком із часткою світового ринку: 54,2%.

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що протягом найближчого десятиліття глобальний ринок страхування життя зростатиме на 5,5% на рік. Цей показник буде відповідати зростанню глобального ВВП. У попередні десятиліття зростання глобального страхування життя відставало від економічного зростання.

Коментарі