Аналітики Allianz провели опитування про роль жінок в управлінні сімейними фінансами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Північноамериканський підрозділ німецької страхової групи Allianz Life Insurance опублікував результати опитування щодо фінансової відповідальності жінок.

Згідно з дослідженням Women Money Power Study 2023, половина опитаних респонденток (49%) беруть на себе роль «головного фінансового директора свого домогосподарства». Два роки тому цей показник був на рівні 41%. Для заміжніх жінок цей показник збільшився з 34% у 2021 році до 43% у 2023 році.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з матеріалів дослідження відомо, що розподіл ролей у прийнятті фінансових рішень пояснюється посиленням економічної незалежності жінок, 43% з учасниць опитування відповіли, що виконують роль основного годувальника у своїй сім’ї. Два роки тому цей показник складав 34%.

Разом з тим, знизилася кількість жінок, які почуваються у фінансовій безпеці: 64% у 2023 році порівняно з 72% у 2021 році. Багато жінок стурбовані своїми планами виходу на пенсію. Трохи менш як половина (48%) жінок повідомили, що вони не впевнені у своїх поточних пенсійних планах.

Згідно з опитуванням, більше половини (51%) жінок повідомили, що вони більш фінансово підковані, ніж їхній чоловік чи партнер, порівняно з 46% у 2021 році.

Коментарі