Аналітики Fitch Ratings позитивно оцінили результати європейських перестраховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільші перестрахувальні компанії, що становлять «Велику четвірку» європейських перестраховиків, у першому кварталі повідомили про покращення фінансових показників. Про це йдеться у новому звіті міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.

«Найкраще ціноутворення, коригування портфеля та ефект дисконтування відповідно до МСФЗ (IFRS)17 призвели до покращення комбінованого коефіцієнта», – йдеться у звіті Fitch Ratings.

Разом з тим, один із «Великої четвірки» перестраховик – Munich Re – знизив комбінований коефіцієнт через великі витрати у зв’язку із землетрусом у Туреччині. Інтернет ресурс УкрСтрахування раніше повідомляв, що обсяг збитків Munich Re за ризиком природних катастроф перевищив очікувані прогнози, але загальний технічний результат із перестрахування життя та здоров’я компенсував ці витрати.

«Інвестиційний дохід значно покращився у першому кварталі 2023 року для Munich Re, SCOR та Swiss Re, оскільки низька волатильність фінансового ринку призвела до дуже невеликих втрат в оцінці кредитних чи пайових інвестицій», – йдеться у звіті.

Коментарі