Аналітики Gallagher оцінили перспективи ринку космічного страхування

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Минулий рік не вніс жодних суттєвих змін у діяльність «космічних» перестраховиків. Для деяких із них становище на ринку збереглося «колишнім».

Такий висновок зробили автори нового аналітичного звіту міжнародного страхового та перестрахувального брокера Gallagher.

Поряд із збереженням певної стабільності для цього сектору андеррайтери висловлюють стурбованість з приводу зростаючої волатильності, викликаної прогнозами скорочення преміального доходу та потенційним впливом збільшення страхових сум. Особливо гостро на ці прогнози реагують потенційні учасники позовів через збитки у справі про аварійність Boeing 747 Max та незаконне утримання лізингових літаків у росії.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Gallagher відомо, що «космічні страховики продовжують розглядати ризики запуску «блакитних фішок» як основний напрям своєї діяльності», а також отримують замовлення від проектів запуску програмно-визначуваних супутників.

«Ми також очікуємо, що у 2023 році дебютують кілька великих ракет-носіїв, у тому числі перший політ ULA Vulcan, запланований на травень, кілька запусків космічного корабля Space X (також відомого як Super Heavy) та перший політ Ariane 6, який відбудеться у наприкінці року». – йдеться у звіті.

Коментарі