Аналітики Mapfre оцінюють ризики рецесії та вплив на страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після відносно благополучного періоду сектор non-life страхування вже цього року зіткнеться з наслідками економічної кризи, особливо високі ризики для страховиків у країнах з економікою, що розвивається.
Такого висновку дійшли аналітики дослідницького підрозділу іспанської страхової компанії Mapfre.

У звіті Mapfre Economics міститься прогноз на поточний рік у розрізі впливу на страхову галузь. На думку авторів, очікується уповільнення економічного зростання до 2%, що може свідчити про початок стагфляції та інфляції, що зберігається, протягом року. Ці умови можуть бути певним стимулом для накопичувального страхування життя.

Також покращуються перспективи майбутньої прибутковості інвестиційних портфелів, які використовуються страховою галуззю на додаток до своєї технічної прибутковості.

Інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що вагомою ознакою відновлення європейської економіки є Німеччина, де не підтвердилися негативні прогнози щодо скорочення виробництва. За словами високопосадовця з Європейського центрального банку (ЄЦБ), економіка Єврозони демонструє оптимістичніші показники відновлення в умовах безпрецедентної інфляції та енергетичної кризи, яка вибухнула після нападу росії на Україну.

Коментарі