Аналітики Moody’s попереджають про ризики для перестраховиків у зв’язку з майбутнім сезоном ураганів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Потенційні ризики, пов’язані з майбутнім сезоном ураганів, вплинуть на сектор перестрахування, комерційного P&C, ланцюжків поставок, а також позначаться на кредитоспроможності та економічній ситуації в постраждалих районах.

Про це йдеться у спеціальному звіті міжнародного рейтингового агентства Mood’s, присвяченого сезону ураганів 2024 року.

Автори звіту посилаються на прогнози, зроблені аналітиками перестрахувальної групи Munich Re та Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA).

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що майбутній сезон ураганів очікується «дуже активним». У цьому кількість тропічних циклонів значно перевищить багаторічний середній показник. У звіті Munich Re «Прогноз ураганів на 2024 рік» говориться, що з 23 тропічних циклонів приблизно 11 мають всі передумови перерости в урагани. З цієї кількості можливих ураганів половина може стати сильними ураганами зі швидкістю вітру понад 177 км/год.

NOAA прогнозує від 17 до 25 штормів зі швидкістю вітру (39 миль на годину або вище). З них, за прогнозами, від 8 до 13 перейдуть у урагани (швидкість вітру 74 миль на годину та вище), у тому числі від 4 до 7 великих ураганів (категорії 3, 4 або 5 зі швидкістю вітру 111 миль на годину та вище). Синоптики NOAA представили такий прогноз із ймовірністю 70%.

Коментарі