Аналітики негативно оцінюють готовність страховиків до нового сезону ураганів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Незадовго до початку сезону атлантичних ураганів аналітики оцінюють готовність страхової та перестрахувальної галузі реагувати на потенційні збитки.

Так, на думку аналітиків Bloomberg, глобальні страховики «погано підготовлені до збільшення частоти та інтенсивності збитків, спричинених повенями та зміною клімату/…/ і при цьому ціноутворення та схильність до ризику, мабуть, погано узгоджені».

«Зважаючи на все, страхові ставки неадекватно відображають загрозу повені, оскільки зміна клімату призводить до більш інтенсивних дощів. Просте застосування мультиплікатора до великих історичних збитків може призвести до поганих прогнозів збитків. Це демонструє потенційні проблеми», – прокоментував Кевін Райан, старший галузевий аналітик зі страхування у Bloomberg Intelligence.

За його словами, найбільших збитків у сезон ураганів завдають повені. Тому грамотна оцінка майбутніх ризиків необхідна ефективного реагування із боку страхових і перестрахувальних компаній.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що активність майбутнього сезону атлантичних ураганів очікується на 25-30% нижче 30-річної норми і на 20% нижче за 70-річний період. Очікується 2 сильні урагани, 6 ураганів та 12 тропічних штормів

Коментарі