Аналітики оцінюють потенційні збитки Medibank у зв’язку з витоком даних

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Атака на австралійську компанію медичного страхування Medibank і подальший витік персональних даних клієнтів оцінюється в $450 млн. збитків. Таку оцінку зробили спеціалісти Bloomberg Intelligence.

Ця сума включає витрати на судові позови та виплату страхового відшкодування потерпілим. За словами представника Bloomberg Intelligence, базовий сценарій розвитку ситуації передбачає сукупні збитки у розмірі $307 млн ​​(480 млн австралійських доларів), але у разі подання колективного позову ця сума може подвоїтися.

«Компенсаційний рахунок може становити до 960 мільйонів австралійських доларів, якщо 10% постраждалих клієнтів приєднаються до колективного позову, що обговорюється, і отримають максимальну компенсацію в розмірі 20 000 австралійських доларів», – сказав аналітик Bloomberg Intelligence.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що після відмови страхування Medibank платити викуп хакерам персональні дані клієнтів були розміщені на форумі в тіньовому інтернеті. Не виключено, що кількість скомпрометованих даних складе 9,7 млн. клієнтів.

Коментарі