Аналітики попереджають про ризики при страхуванні вітрових електростанцій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Постачальники вітроенергетики та їх страховики повинні врахувати вплив змінного клімату на глобальний характер вітру. Очікується, що в деяких регіонах середня швидкість вітру зменшиться, що потенційно вплине на продуктивність вітрових електростанцій.

Про це йдеться у новому звіті аналітичного підрозділу швейцарської страхової групи Swiss Re Institute «Зміна клімату та енергія вітру: вітри змін».

Автори звіту вказують не тільки на мінливий характер вітру, а й на високі ризики для інфраструктури вітряних турбін в умовах частіших ураганів, штормів, торнадо та інших кліматичних явищ.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з матеріалів звіту відомо, що зниження швидкості вітру на 10% може призвести до падіння генерації більш ніж на 30%. Вітряні турбіни можуть працювати тільки при перевищенні мінімального порога вітру, при цьому їхня продуктивність залежить від сили, напряму, характеру та тривалості вітру.

На сьогоднішній день у світі виробляється близько 1 терават вітрової енергії, що еквівалентно річному споживанню електроенергії в Нідерландах. Очікується, що 2030 року ця потужність подвоїться.

Коментарі