Аналітики Swiss Re назвали країни з найбільшими збитками від природних катастроф

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Зміна клімату призводить до зростаючих збитків і необхідності розширювати страхове покриття, особливо в регіонах, які зазнають ризику природних катастроф.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту аналітичного підрозділу швейцарської страхової групи Swiss Re Institute.

Аналіз охоплює 36 країн і фокусується на чотирьох основних погодних небезпеках: повенях, тропічних циклонах, зимових штормах у Європі та сильних конвективних штормах. На думку авторів звіту, сьогодні ці події є основними загрозами для страхової галузі, на які припадає найбільша частка економічних втрат від стихійних лих у всьому світі.

«З погляду матеріальних збитків, найбільша вразливість до можливого збільшення втрат у майбутньому спостерігається у країнах, де інтенсифікація небезпек збігається з високими рівнями економічного впливу. Така ситуація з Філіппінами, де щорічні економічні втрати (у відсотках від ВВП) від погодних явищ сьогодні набагато вищі, ніж у всіх інших країнах. США є поєднанням найвищих у світі економічних втрат від погодних явищ в абсолютному вираженні та середньої ймовірності більш інтенсивних небезпек», – йдеться у звіті.

Коментарі