Аналітики вивчають вплив резервування на ефективність страхової діяльності

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Новий аналітичний звіт Swiss Re Institute містить оцінку достатності резервів страховиків для реагування на потенційні претензії. Автори звіту вказують на необхідність адекватної оцінки страховиками майбутніх ризиків, оскільки це безпосередньо вплине на їх господарську діяльність.

Автори звіту вказують, що страховики збільшили частку понесених, але не заявлених претензій. Це стало результатом пандемії, війни та зростаючої інфляції. Висока невизначеність щодо майбутніх вимог передбачає, що резерви можуть виявитися недостатніми.

У той же час, збільшення достатності резервів може сприяти подальшому погіршенню ринкових умов і обмежувати нові можливості для страхового бізнесу.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про заклик Банку Англії до страховиків забезпечити достатність своїх резервів, які зможуть покривати претензії, що зростають через інфляцію. Британський регулятор висловлює побоювання щодо «інфляції вимог» через зростання заробітної плати, медичних витрат та витрат на сировину.

Коментарі