Авіакомпанія AerCap отримала у 2023 році $1,3 млрд страхового відшкодування за конфісковані росією літаки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільша лізингова авіакомпанія з Ірландії AerCap отримала грошові виплати зі страхування у розмірі близько $1,3 млрд за весь рік, що закінчився 31 грудня 2023 року.

Ця сума являє собою страхове відшкодування за авіалайнери, що належать компанії, які незаконно утримуються російськими підрядниками після введення санкцій у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну в лютому 2022 року.

Інтернет ресурсу Укрстрахування відомо, що тільки за четвертий квартал 2023 року сума страхового відшкодування, отриманого AerCap, склала близько $609 млн.

Раніше AerCap та російська авіакомпанія «Аерофлот» домовилися про виплату дублінської авіакомпанії $645 млн у вигляді страхового відшкодування за лізингові літаки та двигуни. «5 вересня 2023 року ми отримали грошові страхові виплати в загальній сумі близько $645 млн на повне погашення наших страхових вимог щодо полісів страхування групи «Аерофлот» щодо 17 літаків та п’яти запасних двигунів», що знаходяться в лізингу у «Аерофлоту» та авіакомпанії «Росія », – йдеться у повідомленні AerCap. Таким чином, раніше оголошені претензії AerCap на суму $3,4 млрд. скоротилися до $2,75 млрд.

Коментарі