Австралійський медстраховик Medibank не платитиме викуп хакерам за викрадені дані клієнтів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільша австралійська компанія медичного страхування Medibank заявила про відмову виплатити викуп групі хакерів, які протягом кількох тижнів намагалися шантажувати викраденими даними мільйонів клієнтів.

Як з’ясував інтернет-ресурс УкрСтрахування, Medibank вважає, що не може гарантувати збереження конфіденційності викрадених даних після виплати необхідного викупу. Окрім цього, позицію компанії було погоджено з урядовими органами Австралії, що викуп не повинен бути виплачений.

В інтерв’ю Guardian Australia генеральний директор Madibank Девід Кочкар сказав, що виплата викупу була рівносильна здирству і могла призвести до того, що клієнти або інші підприємства стали мішенню. «Не можна просто довіряти злочинцям. Наша порада полягає в тому, що відмова від сплати викупу забезпечить найкращу безпеку для наших клієнтів, а також інших австралійців», — сказав він.

Раніше повідомлялося, що австралійська компанія медичного страхування Medibank зазнала хакерської атаки, внаслідок якої тисячі даних її клієнтів потрапили до рук зловмисників. Станом на 7 листопада кількість скомпрометованих даних компанії складає 9,7 млн ​​клієнтів.

Коментарі