Австрійська страхова група UNIQA наростила преміальний дохід та прибуток за 2023 рік

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхова група з Австрії UNIQA Group опублікувала попередні підсумки за 2023 рік, який завершився для Групи збільшенням преміального доходу на 9,7% – до 7,18 млрд євро. Операційний прибуток UNIQA перевищив прогнозні очікування та склав 426,4 млн євро.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу Групи відомо, що на результат вплинули витрати на ризик природних катастроф, зокрема, урагани в літні місяці 2023 року. Незважаючи на це, операційний прибуток UNIQA зріс у порівнянні з 2022 роком на 8,9%.

«Сукупний коефіцієнт (брутто-комбінований коефіцієнт) у страхуванні майна та від нещасних випадків зріс до 91,7 відсотка. Важливу роль у цьому відіграє дуже добрий розвиток міжнародного бізнесу», – йдеться у прес-релізі. У Групі мають намір зосередитися на ринку Австрії та країн Центральної та Східної Європи.

«Минулого 2023 року ми зробили великі виплати за шкоду, пов’язану з погодою/…/Проте 2023 рік став ще одним успішним фінансовим роком: ми знову змогли значно вирости як група і ще більше збільшити наші доходи», – прокоментував Андреас Брандштеттер, генеральний директор UNIQA

Коментарі