Австрійська UNIQA Group демонструє стійкість до криз, але відмовляється прогнозувати майбутнє

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одна з найбільших страхових компаній у Центральній та Східній Європі UNIQA Group підбила підсумки за 2022 рік, повідомивши про зростання прибутку на 21,7% до 383 млн. євро. Операційний прибуток збільшився за рік на 10,3% до 422 млн євро, преміальний дохід склав понад 6,6 млрд євро, що на 4% вище результату за 2021 рік.

«У незвичайний рік, що характеризується нападом Росії на Україну, стрімким зростанням цін на енергоносії та високою інфляцією, наш основний бізнес вкотре довів свою стійкість до криз», – прокоментував Андреас Брандштеттер, генеральний директор UNIQA Group.

За його словами, у Групі «відмінний розвиток бізнесу не лише в Австрії, а й особливо у міжнародних компаніях у Центральній та Східній Європі».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу Групи відомо, що у 2023 році UNIQA Group очікує збереження нестабільної макроекономічної ситуації через волатильність ринків капіталу, інфляцію та втрати від стихійних лих. З цієї причини в Групі вважають за неможливе прогнозувати зростання доходів на 2023 фінансовий рік.

Коментарі