AXA намагається позбутися перестрахування через високі кліматичні ризики

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Французька страхова група AXA розглядає варіанти скорочення перестрахувальних витрат на ризик природних і кліматичних катастроф. У зв’язку з цим можливий повний або частковий продаж північноамериканського підрозділу XL Re, що входить до складу AXA XL.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення Reuters. Посилаючись на власні джерела, Reuters також повідомляє про можливе проведення лістингу XL Re та залучення нових акціонерів у сектор перестрахування.

Згідно зі звітом Gallagher Re, ціни на перестрахування майна у разі катастроф у США зросли на 50% до ключової дати продовження 1 липня.

AXA намагалася зменшити схильність свого підрозділу AXA XL майна та нещасних випадків (P&C), в якому знаходиться XL Re, щоб зробити доходи більш передбачуваними. Це спричинило скорочення перестрахувального бізнесу майже на третину до $3,2 млрд.

Французька страхова група і раніше вживала заходів щодо скорочення своєї участі у секторі страхування військових ризиків. Окрім військових ризиків у сфері авіації, AXA XL поступово скорочує свою участь у страхуванні морських перевезень в акваторії з потенційними загрозами.

Коментарі