Банки прогнозують підвищення якості кредитного портфеля: опитування НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний бак України провів опитування щодо умов банківського кредитування. В опитуванні взяли участь менеджери 26 фінансових установ України.

Згідно з результатами опитування, у першому кварталі спостерігається покращення оцінок основних показників кредитування. «Банки очікують зростання обсягів кредитування бізнесу та населення протягом наступних 12 місяців і вперше з 4 кварталу 2021 року прогнозують підвищення якості кредитного портфеля», – йдеться у повідомленні НБУ.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з результатів щоквартального опитування відомо, що бізнес зацікавлений у довгострокових кредитах для поповнення оборотних коштів та капітальних інвестицій. У 2 кварталі банки планують пом’якшити кредитні стандарти для МСП та короткострокових кредитів та посилити – для великих підприємств та валютних кредитів.

Попит населення кредитування стимулює споживчі настрої. Надалі банки очікують зростання попиту населення на споживчі кредити та збереження попиту на іпотечне кредитування. У 2 кварталі банки планують пом’якшити кредитні стандарти для домогосподарств, переважно для іпотеки.

Коментарі