Британські автостраховики щогодини виплачують понад 1 млн фунтів стерлінгів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У 2023 році британські автостраховики виплатили 9,9 млрд фунтів стерлінгів за претензіями, пов’язаними з викраденням, ремонтом, заміною транспортних засобів та шкодою здоров’ю.

Цей результат на 18% перевищує аналогічний показник 2022 року. Загальна кількість врегульованих позовів, що склала 2,3 млн, також зросла на 10% порівняно з попереднім роком.

За даними Асоціації британських страховиків (ABI), минулий рік ознаменувався рекордними претензіями в автострахування за період із 2013 року. Щогодини за претензіями в автострахування британські страховики виплачували 1,13 млн фунтів стерлінгів.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення ABI відомо, що з урахуванням інфляції середня вартість врегульованої претензії збільшилася на 23% з 3500 фунтів стерлінгів у 2014 році до 4300 фунтів стерлінгів у 2023 році.

«Значний та стійкий ціновий тиск, з яким стикаються страховики, наприклад, зростання витрат на ремонт на 31% за останній рік, вплинуло на вартість покриття. Попри це страховики продовжують робити все можливе, щоб забезпечити автострахування конкурентоспроможними цінами», – прокоментував Джонатан Фонг, менеджер ABI.

Коментарі