Британські компанії становлять підвищений інтерес для угод M&A з іноземними покупцями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Ринок Великої Британії все більше приваблює інвесторів, які прагнуть скористатися падінням акцій британських компаній, щоб укласти угоду M&A. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з публікації Bloomberg.

«Цього року Велика Британія стала розсадником злиття та поглинання, оскільки дилери полюють за вигідними угодами на неефективному фондовому ринку країни», – йдеться у статті.

Потік пропозицій викликаний тим, що лондонські акції торгуються приблизно на 40% дешевше, ніж акції світових аналогів. Слабкий фунт стерлінгів і не найсильніший державний захист від іноземних поглинань також роблять британські фірми привабливішими для зарубіжних покупців.

Раніше повідомлялося, що британська страхова компанія Direct Line Insurance Group відхилила пропозицію бельгійського страховика Ageas вартістю 3,1 млрд. фунтів стерлінгів. У заяві Direct Line говориться, що Ageas значно недооцінила групу Direct Line та її майбутні перспективи, а сама пропозиція Ageas носить опортуністичний характер, є «невизначеною» та «непривабливою».

Нагадаємо, активність злиття та поглинання (M&A) у страховому секторі в усьому світі знизилася в 2023 році, досягнувши найнижчого рівня за десятиліття.

Коментарі