Британські страховики готуються відшкодовувати домовласникам збитки від штормової погоди

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Застраховані збитки від серії ураганів, які обрушилися на деякі райони Великобританії, вже досягли 560 млн фунтів стерлінгів. Такі дані наводить Асоціація британських страховиків (ABI).

У звіті ABI йдеться, що із загальної суми претензій (560 млн фунтів стерлінгів) 352 млн підуть на ремонт та відновлення пошкоджених будинків, 155 млн – для постраждалого бізнесу, 53 млн – за договорами автострахування. Загалом британські страховики отримали 48,7 тисяч претензій після ураганів Бабет, Кіаран і Дебі, які обрушилися в жовтні і листопаді цього року.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту ABI відомо, що збільшення вартості претензій щодо страхування майна на 17% призвело до зростання середньої страхової премії, яку сплачує страхувальник.

Середня ціна, сплачена за комбінований поліс будівництва та утримання будинку, становила 350 фунтів стерлінгів, що на 15% більше, ніж у третьому кварталі 2022 року. Середня ціна, сплачувана за страхування лише будівель, у розмірі 273 фунти стерлінгів, зросла на 19% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Частково це відображає зростання цін на будівельні матеріали, – йдеться у звіті.

Коментарі