Британський автостраховик Direct Line відмовляється від дивідендів за 2022 рік

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одна з найбільших у Великій Британії компаній автострахування Direct Line втратила понад чверть ринкової вартості своїх акцій після відмови від виплати дивідендів своїм акціонерам.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо із заяви Direct Line, в якій йдеться, що компанія постраждала через інфляцію та порушення ланцюжків поставок, що призвело до зростання витрат на ремонт застрахованих автомобілів та, відповідно, погіршення фінансових результатів компанії за 2022 рік.

«Рада директорів визнає важливість дивідендів для наших акціонерів і продовжує вживати заходів для відновлення стійкості балансу та здатності виплачувати дивіденди як пріоритет, що відповідає нашому послужному списку у забезпеченні доходів для акціонерів», – заявив генеральний директор Direct Line.

Після заяви Direct Line акції компанії втратили цілих 30%, що відповідає 900 млн. фунтів стерлінгів ринкової вартості.

Нагадаємо, понад 70% полісів автострахування у Великій Британії забезпечуються десятьма найбільшими страховиками. На їхню частку припадає 11,3 млрд фунтів стерлінгів, зібраних як премії. Топ-3 найбільших автостраховиків Великобританії складають компанії Admiral, Direct line та Aviva.

Коментарі