Британський фінансовий регулятор пропонує оцінити ризики конкуренції від великих IT-компаній

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Управління з фінансового регулювання та нагляду Великобританії (FCA) ініціювало дискусію про роль великих технологічних компаній на фінансовому ринку, їхній ефект присутності та потенційні ризики для учасників ринку.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення FCA відомо, що регулятор пропонує учасникам дискусії оцінити роль великих IT-компаній у чотирьох життєво важливих секторах: платежі, прийом депозитів, споживче кредитування та страхування.

«Обговорення, яке ми розпочинаємо сьогодні, проінформує FCA про конкурентний підхід до цифрових ринків, і я закликаю споживачів, фірми та колег-регуляторів приєднатися до розмови», – прокоментував Шелдон Міллс, виконавчий директор відділу роботи зі споживачами та конкуренції FCA.

Віддаючи належне інноваціям, за допомогою яких розвивається фінансовий сектор, FCA висловило побоювання, що «у довгостроковій перспективі великі технологічні фірми можуть становити ризики для конкуренції, якщо швидко завоюють частку ринку та зможуть використати ринковий вплив».

Коментарі