Британський сектор автострахування у 2022 році продемонстрував найгірший результат десятиліття

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Ринок автострахування Великій Британії переживає не найкращі часи. За підсумками 2022 року в секторі було продемонстровано найгірший результат десятиліття. Наприклад, комбінований коефіцієнт у 2022 році погіршився до 109,5% проти 96,6% у 2021 році.

Про це йдеться у звіті аналітичної служби EY (Ernst&Young), присвяченому британському автострахуванню.

Відповідно до звіту, збитки автострахування є наслідком періоду прибутковості у роки пандемії, коли використання автомобілів та обсяги претензій були низькими.

«Протягом минулого року зі зростанням інфляції збільшення вартості матеріалів та робочої сили поряд зі значним зростанням цін на енергоносії вплинули на вартість претензій і, як очікується, вплинуть на майбутні преміальні ціни». – йдеться у звіті.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на Асоціацію британських страховиків (ABI) повідомляв, що у першому кварталі 2023 року середня премія, сплачена за поліс автострахування, склала 478 фунтів стерлінгів проти 470 фунтів стерлінгів у четвертому кварталі минулого року. Приріст вартості полісу автострахування у Великій Британії становив 2%.

Коментарі