Через пожежі в Канаді закриваються лісопильні, зростає ціна на будматеріали

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Масштабні лісові пожежі змусили підприємства лісової та деревообробної промисловості тимчасово призупинити роботу. Закриття деревообробних підприємств спричинило зростання цін на пиломатеріали та сповільнило ринок житлового будівництва.

За даними Асоціації лісових товарів Канади (FPAC), безпрецедентні пожежі цього року вже знищили щонайменше 4 млн гектарів, або 1% канадських лісів.

За словами генерального директора FPAC Дерека Найбора, пожежі у провінціях Британська Колумбія та Альберта призвели до значного простою лісопильних заводів, і тепер епіцентр пожеж знаходиться у провінції Квебек.

«Закриття заводів та їх перезапуск – це великий обсяг роботи, і це люди, яких необхідно тимчасово звільнити», – сказав Найбор. За його словами, для оцінки довгострокових збитків, завданих лісам, потрібно до восьми тижнів після того, як пожежі вщухнуть.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про прогноз Федерального агентства природних ресурсів Канади, яке очікує, що лісові пожежі будуть активними до вересня.

Коментарі