Чистий прибуток Hannover Re перевищив прогнозні очікування, незважаючи на збитки від природних катастроф

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одна з найбільших перестрахувальних компаній Німеччини Hannover Re опублікувала річний звіт, повідомивши про чистий прибуток у розмірі 1,8 млрд євро. Цей результат перевищив прогнозний показник 1,7 млрд. євро.

Доходи Hannover Re від перестрахування зросли до 24,5 млрд євро, хоча 2023 приніс компанії збитки з ризику природних катастроф у розмірі 1,6 млрд євро.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу Hannover Re відомо, що компанія зазнала збитків на 313 млн євро від сильних штормів в Італії влітку минулого року, 270 млн євро від землетрусу в Туреччині та Сирії, 142 млн євро від урагану Отіс у Мексиці та 97 млн євро – від лісової пожежі на Гаваях.

Виконавча та Наглядова рада Hannover Re запропонують річним загальним зборам акціонерів виплатити дивіденди у розмірі 7,20 євро на акцію.

Hannover Re також підтвердила прогноз на 2024 рік. Очікується, що чистий прибуток становитиме не менше 2,1 млрд євро.

«У 2023 році ми досягли багато чого: дві наші бізнес-групи і наші інвестиції показали дуже хороші результати. Ми змогли перевершити план прибутку і значно збільшити дивіденди. У той же час, ми ще більше зміцнили стійкість Hannover Re», – прокоментував Жан-Жак Хенчоз.

Коментарі