Чотирьох японських страховиків підозрюють у причетності до картельної змови

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Антимонопольний орган Японії JFTC (Japan Fair Trade Commission) проводить інспекційні перевірки у чотирьох найбільших страхових компаніях, які підозрюються в ціновій картельній змові.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що чотири страховики Tokio Marine&Nichido Fire Insurance, Sompo Japan Insurance, Mitsui Sumitomo Insurance, Aioi Nissay Dowa Insurance та два їх генеральні агенти підозрюються в координації розміру премій за полісами для кількох великих енергетичних, нафтових, металургійних та інших компаній Японії.

Йдеться про Cosmo Energy Holdings, Cosmo Oil, Jera, Keisei Electric Railway, Японську організацію з металургії та енергетичної безпеки та столичний уряд Токіо. Деякі із страховиків також маніпулювали преміальними ставками для виробника електроніки Sharp Corp.

Згідно з інформацією японського видання Mainichi, у корпоративних та групових планах страхування використовуються поліси сумісного страхування для хеджування ризиків виплати страхового покриття. Ймовірно, що ці чотири страховики скоригували розмір премій через механізм сумісного страхування.

Раніше повідомлялося, що японський фінансовий регулятор FSA перевірить причетність страховиків до картельної змови.

Коментарі