Chubb отримала дозвіл китайського регулятора на збільшення частки у страховій компанії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Комісія з регулювання банківської та страхової діяльності Китаю (CBIRC) погодила збільшення пайової участі компанії Chubb у китайській Huatai Insurance Group.

Після завершення операції Chubb контролюватиме 83,2% акцій Huatai Insurance Group. На сьогоднішній день частка Chubb складає 47,3%. Вартість угоди не повідомляється, але відомо, що завершення угоди очікується у першому кварталі 2023 року.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що холдингова компанія Huatai Insurance Group з активами $10 млрд має понад 700 філій, 19 млн клієнтів у всьому світі. Мережа агентів китайської компанії налічує понад 23 тисячі.

«Chubb стане першою іноземною фінансовою установою, що володіє контрольним пакетом акцій китайської холдингової компанії, що надає фінансові послуги, з окремими дочірніми компаніями P&C, страхуванням життя, управлінням активами та взаємними фондами», – прокоментував Еван Г. Грінберг, голова та головний виконавчий директор Chubb.

Раніше повідомлялося, що у третьому кварталі чистий прибуток міжнародної страхової компанії Chubb знизився до $1,94 на одну акцію проти $4,18 за аналогічний період минулого року. За 9 місяців чистий прибуток склав $4,0 млрд порівняно з $6,4 млрд минулого року.

Коментарі