Cigna Group відмовляється від злиття з Humana та оголошує зворотній викуп акцій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одна з найбільших у США компаній медичного страхування Cigna Group не досягла домовленості щодо злиття з іншим американським страховиком Humana.

Як повідомляє Bloomberg із посиланням на обізнані джерела, Cigna не змогла дійти згоди з Humana за ціною, «хоча обидві сторони вважали, що злиття має стратегічний зміст».

Після відмови від переговорів про злиття Cigna Group планує провести зворотній викуп власних акцій на суму щонайменше $10 млрд.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Cigna Group і Humana — ведуть переговори про об’єднання, але угода може викликати питання антимонопольних органів, оскільки ринкова капіталізація страховиків становить $80 млрд і $60 млрд відповідно.

Після інформації про злиття акції Cigna та Humana знизилися на 5,1% та 5,5% відповідно. Потенційне об’єднання двох найбільших медичних страховиків, на думку Bloomberg, могло б створити гіганта медичного страхування із сукупною ринковою вартістю близько $135 млрд, навіть після падіння цін на акції обох компаній минулого місяця.

Коментарі