Цифрові фінансові послуги можуть опинитися під регуляторним тиском Пекіна

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Центральний банк Китаю має намір посилити регуляторний нагляд за сферою цифрових фінансів. Про це представник головного банківського регулятора країни заявив на щорічному форумі Boao Forum у Хайнані.

За словами заступника керуючого Народного банку Китаю Сюань Чаннен, нові форми фінансування не повинні прийматися і визнаватись наосліп.

«Цифрова економіка змінила формат фінансових послуг, але не змінила саму фінансову модель», – сказав Сюань. Чиновник також відзначив ризики в мікрокредитуванні, що зберігаються, і низьку ліквідність у цьому секторі фінансових послуг. Водночас, жодних конкретних кроків щодо посилення нагляду за цифровими послугами озвучено не було.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення Reuters відомо, що з кінця 2020 року влада Китаю посилила обмеження на фінансові підрозділи онлайн-платформ після декількох років їх швидкого зростання, заявивши, що необхідно знайти баланс між фінансовими інноваціями та безпекою.

Пізніше у 2021 році регулюючі органи Китаю заборонили торгівлю криптовалютою та майнінг через побоювання, що спекуляція криптовалютою може порушити економічний та фінансовий порядок країни, що є одним із головних пріоритетів Пекіна.

Коментарі