Ціни на страхування транспортних засобів у США зросли на рекордні 20,3%

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
На ринку автострахування США зафіксовано найбільший приріст вартості страхування транспортних засобів. За даними Бюро статистики праці, ціни на страхування транспортних засобів зросли на 20,3% у грудні 2023 року, порівняно з 2022 роком. Це є найбільшим стрибком з 1976 року.

Як повідомляє агентство Bloomberg, протягом 16 місяців фіксується зростання вартості автострахування більш ніж на 10% у річному обчисленні.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт AM Best повідомляв, що сектор приватного автострахування США зазнає збитків від зростання вартості страхових претензій за підсумками першого півріччя 2023 року. Коефіцієнт прямих збитків сектора перевищив на 3 п.п. аналогічний показник минулого року. При цьому обсяг прямих премій сектора збільшився у річному обчисленні на 12,9%.

На тлі зростання ставок в автострахування США рівень задоволеності клієнтів знизився до рекордно низького рівня. За даними аналітичної платформи JD Power, майже третина (31%) клієнтів автострахування зіткнулися з підвищенням тарифів минулого року.

Коментарі