Цього року економічні збитки від природних катастроф перевищили 12-річний рекорд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародний страховий брокер Aon підготував доповідь про застраховані втрати у першому півріччі через природні катастрофи. Згідно зі звітом Aon, глобальні застраховані збитки від стихійних лих склали $53 млрд, що на 46% вище за середній показник 21 століття.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що за оцінками Gallagher Re, попередні застраховані збитки за перше півріччя на 18% вищі, ніж у середньому за десятиліття та на 39% вищі, ніж у середньому за 21 століття.

Аналітики Aon вказують, що у першій половині 2023 року було застраховано трохи більше 27% від загального обсягу збитків на ризик природних катастроф. Таким чином, існує пробіл у страховому захисті на $141 млрд.

Загальні економічні втрати за цей період оцінюються в $194 млрд. становлять 60% середньорічного загальносвітового показника. “Середні загальні економічні втрати в 21 столітті склали $128 млрд, цей рік став 5-м за величиною збитків за всю історію спостережень і найвищим показником з 2011 року”, – йдеться у звіті Aon.

Коментарі