Цього року глобальна економіка сповільниться до 1,4% на тлі помірної рецесії: Allianz

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За кілька днів до відкриття щорічного Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у Давосі міжнародна страхова група Allianz опублікувала звіт «Перспективи розвитку економіки на 2023/24 р.р.».

Аналітики Allianz Research прогнозують зростання глобальної економіки цього року на 1,4%, а 2024 року – на 2,8%. При цьому європейська економіка, яка найбільше постраждала від енергетичної кризи, на думку авторів звіту, «досягне дна» в середині цього року, після чого почнеться повільне відновлення.

Що стосується США, то сильний експорт і великий портфель раніше невиконаних замовлень у виробничому секторі роблять американську економіку менш схильною до енергетичної кризи.

«І Європа, і США рухаються до помірної рецесії 2023 року. Але в той час як 2024 рік може призвести до відновлення в США, єврозона все ще може застрягти в плутанини через нестабільність в енергетиці», – прокоментував головний економіст Allianz.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що Всесвітній економічний форум у Давосі розпочне роботу 16 січня та збере близько 2,5 тисячі представників урядових та бізнес-структур.

Коментарі