Цього року сезон атлантичних ураганів очікується дуже активним: Munich Re

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Згідно з прогнозними оцінками аналітичної служби страхової групи Munich Re, майбутній сезон ураганів очікується дуже активним. У цьому кількість тропічних циклонів значно перевищить багаторічний середній показник.

Як з’ясував інтернет ресурс УкрСтрахування зі звіту Munich Re «Прогноз ураганів на 2024 рік», із 23 тропічних циклонів приблизно 11 мають усі передумови перерости у урагани. З цієї кількості можливих ураганів половина може стати сильними ураганами зі швидкістю вітру понад 177 км/год.

Сезон ураганів офіційно починається 1 червня і триває до кінця листопада, оскільки поза цим періодом ймовірність розвитку тропічних циклонів зазвичай набагато нижча.

«До прогнозів штормової активності в сезон ураганів завжди слід ставитись з обережністю. Однак цього року ми маємо два важливі фактори, які, ймовірно, сприятимуть розвитку циклонів – розвиток фази Ла-Нінья у поєднанні з дуже високими температурами води у тропічній частині Північної Атлантики, зоні формування ураганів. Тому прогнози цього разу здаються надійнішими», – прокоментувала Ана Редлер, метеоролог і експерт з клімату в Munich Re.

Коментарі