Десять небанківських фінансових компаній залишили ринок України: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України виключив із Державного реєстру фінансових установ вісім небанківських фінансових установ та дві – з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Рішення ухвалено Комітетом з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 23 червня 2023 року.

Раніше Національний банк України анулював ліцензію на право провадження господарської діяльності щодо надання фінансових послуг у частині проведення добровільного медичного страхування СК «Кардіф».

Інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що станом на 1 червня 2023 року в Україні працюють 1286 небанківських фінансових установ (компаній), у тому числі 116 страховиків та 56 страхових брокерів.

Згідно з звітом за травень 2023 року, ринок небанківських фінансових установ України скоротився на 30 компаній, у тому числі його залишили 14 фінансових компаній, 5 страховиків, 1 страховий брокер, 4 ломбарди, 1 лізингова та 1 колекторська компанія, а також 4 кредитні спілки.

Коментарі