Десятки релігійних організацій Великобританії просять Лондонський Lloyd’s відмовитися від викопного палива

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
На адресу керівництва страхового ринку Лондонський Lloyd’s надіслано відкритого листа від представників двох десятків релігійних організацій Великобританії з проханням відмовитися від страхування проектів викопного палива.

«Як представники релігійних організацій Великобританії, ми звертаємося до вас із проханням прискорити свої дії щодо зміни клімату у відповідь на зростаючу загрозу, з якою ми всі стикаємося. Катастрофічні наслідки зміни клімату є реальністю для спільнот у всьому світі», – йдеться в листі.

На думку підписантів, Лондонський Lloyd’s має достатньо впливу, щоб сприяти реалізації політики щодо відмови від фінансування не лише вугільних, а й нафтогазових проектів.

«Ми вітаємо запровадження вами керівних принципів щодо поетапної відмови від страхування вугілля та бітумінозних пісків. Тим не менш, ми стурбовані тим, що ці керівні принципи залишаються добровільними для членів Lloyd’s, і що у вас поки що немає політики щодо традиційної нафти та газу», – йдеться у листі.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що відкритий лист опублікований напередодні загальних зборів акціонерів Lloyd’s.

Коментарі