Динаміка зростання претензій майже вдвічі випереджає преміальний дохід китайських страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За 9 місяців з початку року китайський страховий сектор наростив преміальний дохід на 11% до 4,3 трлн юанів ($587 млрд), обсяг активів страховиків збільшився на 10,8% до 29,6 трлн юанів ($4,04 трлн). Такі дані наводить у своєму звіті банківський та страховий регулятор Китаю (NAFR).

Разом із зростанням преміального доходу відзначається зростання та сукупного обсягу страхових претензій до 1,4 трлн юанів, що на 20,1% перевищує аналогічний показник минулого року. Якщо порівнювати динаміку зростання, то страхові претензії майже вдвічі випереджають преміальний дохід.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що в Китаї розроблено механізм оцінки та ідентифікації системно значущих страховиків. Для ідентифікації системно значимих страхових компаній використовуватиметься оцінка за кількома параметрами, що у балах. Отримання статусу системно значущого страховика спричинить додатковий регуляторний нагляд та звітність.

Рекомендації набудуть чинності з 1 січня 2024, а перший список системно значущих страхових компаній буде опублікований приблизно в серпні 2024 року.

Коментарі