Direct Line зазнає збитків через автострахування, незважаючи на збільшення преміального доходу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Британська страхова компанія Direct Line опублікувала звіт за 2023 рік, в якому повідомила про збільшення обсягу виписаних премій та пов’язаних із ними комісій на 27,1% до 3,1 млрд фунтів стерлінгів. При цьому в другому півріччі зростання цього показника становило 46,2%.

Водночас, операційний збиток Direct Line зріс до 189,5 млн фунтів стерлінгів у порівнянні зі збитком у 6,4 млн футів стерлінгів у 2022 році, при цьому несприятлива зміна чистої страхової маржі частково компенсувалася збільшенням інвестиційного доходу.

Виручка від продажу комерційного бізнесу Групи сприяла зростанню прибутку до оподаткування у розмірі 277,4 млн. фунтів стерлінгів у порівнянні зі збитком до оподаткування у розмірі 301,8 млн. фунтів стерлінгів у 2022 році.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу Direct Line відомо, що основним фактором зниження прибутковості Direct Line є збитки сектора автострахування. «За межами автострахування Група показала хороший результат і чиста страхова маржа склала 12,2%», – прокоментували в Direct Line.

Раніше Direct Line відповіла відмовою на чергову пропозицію Ageas щодо злиття за 3,17 млрд фунтів стерлінгів.

Коментарі