Для країн Євросоюзу доступу до Threads немає через труднощі з регулюванням

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Додаток Threads від платформи Meta, який є головним конкурентом Twitter, сьогодні запущено в низці країн, за винятком Європейського Союзу.
Згідно з інформацією, яку опублікувало британське видання Independent, випуск додатку Thread у країнах ЄС пов’язаний із труднощами у питаннях збереження конфіденційності, як того вимагає Закон про цифрові ринки (DPS).

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що новий сервіс Thread пов’язаний з обліковими записами користувачів Meta в Instagram і вимагає від користувача прив’язки персональних даних, включаючи дані про здоров’я, місцезнаходження, історію пошуку, до нового облікового запису.

Тому, згідно з інформацією Independent, Meta не запускатиме Threads в Ірландії чи країнах ЄС у найближчому майбутньому. Представник Ірландської комісії із захисту даних (DPC) заявив, що регулюючий орган зв’язався з приводу нової послуги і що «на даний момент» її не буде розгорнуто до ЄС.

«Проте зрозуміло, що DPC активно не блокував послугу. Натомість технічний гігант ще не підготував сервіс до європейського запуску за межами Великобританії, що не повністю регулюється GDPR чи правилами конфіденційності ЄС», – йдеться у Independent.

Коментарі