Для сектору non-life страхування Німеччини підтверджено негативний прогноз

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна рейтингова агенція AM Best зберегла негативний прогноз для сектора non-life страхування Німеччини, оскільки на ринку зберігається негативний вплив інфляції на прибутковість страховиків.

Крім інфляційного тиску негативний прогноз обумовлений «слабкими перспективами зростання» та «конкурентним середовищем, яке впливає на прибутковість андеррайтингу». Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту AM Best.

Важливим фактором впливу на прибутковість сектора залишаються події природного катастрофічного характеру, що збільшують збитки страховиків на ризик стихійних лих. «Хоча кількість збитків, пов’язаних з погодними умовами, у 2022–2023 роках на сьогодні залишається на рівні довгострокових середніх показників, розвиток кліматичного ризику потенційно може призвести до більшої волатильності як частоти, так і серйозності пов’язаних із погодою явищ у найближчі роки», – йдеться у звіті.

Автори звіту вказують на подальше зростання страхових премій у номінальному вираженні, обсяг яких поки що не здатний компенсувати збитки страховиків.

Коментарі