Для відновлення України необхідні інвестиції та страхування військових ризиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхування військових ризиків є важливим фактором для залучення інвестицій, які вже мають працювати для відновлення економіки України. Таку думку висловив міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю Bloomberg.

«Нам потрібні інвестиції прямо зараз — нам не потрібно чекати, доки закінчиться війна, бо інакше ми не отримаємо початкового імпульсу для цієї перемоги. Без міжнародної підтримки, без страхування військових ризиків ми не зможемо залучити стільки інвестицій, скільки нам потрібно для реконструкції», – сказав він.

Згідно з коментарем міністра фінансів, наступного року витрати України на оборону не скоротяться, а можливостей для скорочення бюджетного дефіциту замало, хоча уряду вдалося підтримати збирання доходів. «Ми намагаємося робити домашнє завдання», – сказав Марченко, додавши, що цього року очікується економічне зростання на рівні 3%.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що про пропозицію Великої британії зробити інвестиційні проекти в Україну привабливішими через систему страхування військових ризиків. Велика Британія «переконати інвестиційні компанії, а також технологічні, енергетичні та оборонні компанії підтримати відновлення України».

Коментарі